Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@10:53:07 GMT

از امروز دوستی بچه ها با پیامبر(ص) را جدی بگیریم

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۴۶۱۶۲

از امروز دوستی بچه ها با پیامبر(ص) را جدی بگیریم

یکی از راه های آشنایی بچه ها با پیامبر اسلام و ائمه اطهار شنیدن و خواندن سبک زندگی آن هاست. شما به فراخور سن و درک بچه های خودتان داستان روز مبعث را برای آن ها بگویید. حتی می توانید از خودشان بپرسید که از مبعث چه می دانند و بین آن ها مسابقه ای برگزار کنید.

گروه خانواده؛ والدین آگاه از آن دسته والدینی هستند که فرصت طلبی را خوب یاد گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرصت طلبی به معنی مثبت آن یعنی ما در نقش پدر و مادر از مناسبت ها و اتفاق هایی که رخ می دهند برای انتقال ارزش های دینی و اخلاقی به بچه های خودمان بهترین استفاده را ببریم. برای مثال امروز روز عید مبعث است. عید بزرگ ما مسلمانان. روز دوستی با پیامبر عشق و مهربانی حضرت محمد (ص). سوالی که الان ذهن بیشتر والدین را درگیر کرده، این است که اگر تلویزیون برنامه های مناسبتی ویژه عید مبعث را پخش نکند، یا الان که در قرنطینه خانگی هستیم و مساجد و محافل جشن عید مبعث تعطیل شده است، چگونه می توانیم ارزش های این عید بزرگ را به کودک و نوجوان خودمان منتقل کنیم؟ از این فرصتی که فقط سالی یک بار به وجود می آید چطور برای تربیت دینی بچه های خودمان به بهترین نحو ممکن، بهره برداری کنیم؟

ما در این مطلب چند راه کار ساده را برای دوستی بچه ها با پیامبر بزرگ اسلام به شما یادآوری می کنیم: 

 

در خانه طوری لباس بپوشید که انگار به مهمانی رفته اید

امروز را با لباس تمیز و شیک و ترجیحا نو بگذرانید. لباس نو لزوما به معنی لباس تازه خریداری شده نیست. هر لباسی که از قبل داشته اید و برای مهمانی ها و مراسم های خاص از لباس استفاده می کنید، مصداق لباس نو است. بچه ها وقتی ببینند شما امروز را با یکی از لباس هایی می گذرانید که از آن لباس در مهمانی ها استفاده می کردید، ناخودآگاه توجه شان جلب می شود. وقتی خوب تعجب کردند به آن ها بگویید: «امروز روز عید مبعث است. روز به پیامبری رسیدن حضرت محمد (ص). برای همین ما مسلمان ها باید بهترین لباس مان را بپوشیم تا در ظاهر نشان بدهیم چقدر خوشحالیم و برای این روز بزرگ، ذوق داریم» احتمالا بچه ها از شما می پرسند که آیا آن ها هم می توانند لباس عید یا یکی از لباس های مهمانی شان را امروز در خانه تن شان کنند؟ اینجاست که باید اجازه بدهید آن ها هم مثل خودتان شادی شان را بروز بدهند. اما با زیرکی خاصی و با این مضمون که «چون عید بزرگ ما مسلمانان است می توانی لباس مهمانی ات را بپوشی ...» به آن ها اجازه بدهید تا یک قد مثبت در راه نهادینه کردن عید مبعث در ذهن بچه ها برداشته باشید. 

البته یادتان نرود در کنار لباس تمیز و مناسب و نو، به سرو وضع خودتان هم رسیدگی کنید. عطر بزنید و موهایتان را نیز مرتب کنید. 

 

مسابقه دوستی با پیامبر رحمت برگزار کنید

 یکی از راه های آشنایی بچه ها با پیامبر اسلام و ائمه اطهار شنیدن و خواندن سبک زندگی آن هاست. شما به فراخور سن و درک بچه های خودتان داستان روز مبعث را برای آن ها بگویید. حتی می توانید از خودشان بپرسید که از مبعث چه می دانند و بین آن ها مسابقه ای برگزار کنید. فقط مراقب باشید این داستان گویی و مسابقه بین بچه ها به رقابت ناسالم و خستگی و دلخوری آن ها منجر نشود.

 

یک راه ساده تر هم برای برگزاری مسابقه بین بچه ها وجود دارد. چند حدیث ساده و دلنشین از پیامبر را برای بچه ها بخوانید و از آن ها بخواهید هرچه از این حدیث ها درک کرده اند برای شما بگویند. بعد از بین احادیثی که برای بچه ها گفته اید، مسابقه برگزار کنید. مثلا از آن ها بخواهید از روی حدیثی که توی ذهن شان مانده و اثر بیشتری روی آن ها داشته برای شما نقاشی بکشند. یا داستان کوتاهی در آن باره بنویسند و یا اصلا از بچه ها بخواهید مثلا از بین 4 حدیثی که شما خوانده اید هر کدام شان یک حدیث را از حفظ بگویند و برنده شوند. راه های دوستی بچه ها با پیامبر عزیز زیاد است. فقط کافی ست کمی خلاق باشید. 

ما برای راحتی کار شما به چند حدیث ساده و کودک فهم از پیامبر رحمت اشاره می کنیم: 

- پیامبر گرامی اسلام فرمودند:«هرکس بداخلاق باشد؛ خودش را عذاب می دهد.»

باز فرمودند:«هرکس آبروی برادر مسلمان خودش را حفظ کند بدون شک بهشت بر او واجب می شود»

و یا فرمودند: «داناترین مردم کسی است که دانش دیگران را به دانش خود اضافه کند»

و باز فرمودند:«هر چیزی اساس و پایه‌ای دارد و اساس اسلام، محبت ما اهل بیت است»

ایشان فرمودند:«صدقه بدهید و مریضان خود را با صدقه درمان کنید»

و یا :«زیان‌رساندن به خود و به دیگران ممنوع است»

این احادیث نبوی نمونه هایی از احادیثی ست که ساده هستند و برای بچه ها فهم راحتی دارند. در انتخاب احادیث برای بچه ها زیرک باشید و آن هایی را انتخاب کنید که به واسطه میزان عقل و درک شان محبت پیامبر را بیشتر در دل آن ها زنده می کند. 

 

امروز سفره ویژه پهن کنید

معمولا در ایام تعطیلات ساعت خواب و بیداری خانواده بهم می ریزد و به همان میزان ساعت ناهار خوردن خانواده هم از حالت معمول خارج می شود. بنابراین هنوز وقت دارید تصمیم بگیرید یک ناهار عیدانه ویژه بپزید و به سفره ناهار امروزتان به واسطه عید مبعث رنگ و بوی ویژه ای بدهید. البته یادتان نرود سفره امروز را برای بچه ها شبیه سفره هایی بچینید که در مهمانی های تان وسواس دارید سفره تان آن گونه باشد. لازم هم نیست به خودتان زحمت اضافه بدهید فقط کافی ست کنار همان غذای همیشگی تان یک ژله یا دسر مورد علاقه بچه ها را بگذارید. در عین حال همان برنج هر روزه را با کمی زعفران و زرشک تزیین کنید. همین. 

 

 

به بچه ها اجازه بدهید جشن بگیرند

به بچه ها پیشنهاد بدهید امروز در خانه یک جشن خانوادگی برپا کنید. اما از صفر تا صد مسئولیت و مدیریت جشن را به خودشان محول کنید. از آن ها بخواهید برای جشن خانوادگی تان برنامه ریزی کنند و البته هر کمکی که نیاز داشته باشند می توانند روی شما حساب کنند. یک امروز را به آن ها اجازه بدهید روی ذوق و مدیریت شان مانور بدهند. می توانند با کاغذ رنگی ریسه بسازند، یک برنامه شعرخوانی و آشنایی با زندگی پیامبر و داستان بعثت ایشان داشته باشند، می توانند شیرینی و شکلات درست کنند و هزاران هزار کار دیگر که خودشان حتما بهتر از شما می دانند باید چه کنند. نگران نباشد، فقط با آرامش و خیالی آسوده، سکان این جشن خانوادگی را به دست بچه ها بدهید آن وقت به راحتی می بینید که چطور شما را غافلگیر می کنند. البته به شرطی که مدام برای شان محدودیت های دست و پا گیر اعمال نکنید و به آن ها امر و نهی سخت گیرانه نداشته باشید. همین! 

 

 

آفرینش خوراکی های جشن مبعث را به بچه ها بسپرید

جشن شما حتما شیرینی و شکلات می خواهد. شاید در خانه این مواد خوراکی را داشته باشید، شاید هم نه. نگران نباشید با همین مواد غذایی ساده ای که در کمد و کابینت هر خانه ای پیدا می شود، می توانید خوراکی های جشن امروز بچه ها را آماده کنید. برای مثال می توانید با ذرت هایی که در خانه دارید پاپ کورن داغ تهیه کنید.

 

یا پنکیک ساده بپزید و کمی روی آن ها خامه و عسل بریزید و نوش جان کنید. برای تهیه پنکیک ها فقط به یک عدد تخم مرغ، یک لیوان شیر، یک لیوان آرد، یک قاشق شکر، کمی بکینگ پودر و دو قاشق کره آب شده نیاز دارید. همین. این مواد را با هم مخلوط می کنید. خوب هم می زنید و در تابه ای داغ به آرامی می پزید. اگر در خانه رنگ خوراکی دارید می توانید کمی از آن رنگ ها به مواد پنکیک اضافه کنید، تا پنکیک های رنگی جذاب داشته باشید. 

 

می شود شکلات های از قبل مانده در خانه را با حرارت غیرمستقیم آب کنید، بعد به شکلات های آب شده، مغز پسته خرد شده یا مغز فندوق یا بادام اضافه کنید بعد آن شکلات مایع را درون قالب بریزید و اجازه بدهید در یخچال خودش را بگیرد. به همین سادگی شما شکلات های جدیدی دارید که بچه ها آن شکلات ها را برای جشن روز مبعث تهیه کرده اند!

 

حالا این همه زیبایی را می بینید که به ذوق و شادی بچه ها منجر شده است؟ این ذوق و زیبایی چیزی جز برکت پیامبر (ص) نیست که خودمان خواسته ایم این برکت را به خانه مان بیاوریم.

ما همیشه می توانیم در خانه خود، میزبان برکت پیامبر و ائمه باشیم!

 

عیدتان مبارک

 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: خانواده والدین کرونا عید مبعث داشته باشید برگزار کنید اجازه بدهید برای بچه ها بچه ها شکلات ها عید مبعث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۶۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب،  حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در همایش عمره دانشجویی در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید.

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است، کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک کرد: أَرِنَا مَنَاسِکَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر (ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم (ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند. گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجدالحرام به طور ویژه بخوانید.

سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان ۱۶۴ نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • اتباع بیگانه و قاچاق سوخت دو مساله اصلی هرمزگان است
  • لباس خواننده چینی باعث مرگش شد
  • نباید با معلم‌مان کشتی بگیریم/ دولت‌ها تا یک سال اول‌شان به معلم‌ها توجه می‌کنند/ حضور طلاب در مدارس مسبوق به سابقه است/ «نیرزاده» هم طلبه بود
  • ژابی آلونسو: تشنه قهرمانی در اروپاییم!
  • ‌معلم چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ + فیلم
  • چه جوری یک هفته‌ای پروانه کسب‌وکار بگیریم؟
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • رئیس بایرن: قرار نیست از رئالی‌ها الگو بگیریم
  • کامیابی‌نیا: پیروزی در ۶ بازی باقی‌مانده نشدنی نیست