Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-03@07:30:19 GMT

سنت‌های مسلمانان سوریه در ایام روزه‌داری

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۵۸۴۹۲

سنت‌های مسلمانان سوریه در ایام روزه‌داری

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، در ایام ماه مبارک رمضان مسلمانان ارکان مختلف عبادت چون روزه، نماز، زکات و حج را به جا می آورند. همچنین همکاری، اخلاص و محبت آنها با یکدیگر بیش از پیش می شود، در ماه رمضان فرزندان به دیدار والدین خود رفته و با خانواده‌های خود افطار می‌کنند.

در کشورهای جنگ زده همچون سوریه که مدت هاست درگیر یک  "جنگ جهانی مینیاتوری"  ساخته و پرداخته "استکبار جهانی"  و همپیمانانش هستند ، مسلمانان برای روزه گرفتن برنامه ریزی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حال و هوای بازارهای سوریه در ماه رمضان

بازارها در سوریه در ماه مبارک رمضان رونق و جنب و جوش خاصی به خود می گیرند و مردم در آنها به خرید مایحتاج عمومی خود به منظور تهیه غذا برای سحر و افطار اقدام می کنند.

شب نشینی در میان خانواده های سوریه در طول سال پدیده رایجی است، اما این پدیده در ماه مبارک رمضان رواج بیشتری دارد. ادارات، موسسه ها و مراکز دولتی در سوریه در ماه مبارک رمضان با یک ساعت و نیم تاخیر کار خود را آغاز می کنند.

اما در بازارها اکثر مغازه ها ساعات اولیه روز بسته هستند و نزدیک ظهر صاحبان مغازه ها از راه رسیده کرکره مغازه هایشان را بالا می کشند و هر چه که به غروب نزدیک می شویم، بازارها شلوغ تر می شوند و رفت و آمد مردم نیز در آنها بیشتر می شود.

 روابط اجتماعی در ماه مبارک رمضان

محبت و دوستی در جامعه سوریه در ماه رمضان افزایش می یابد و تبادل عبارت های محبت آمیز در میان آنان اوج می گیرد. آنها همدیگر را به حضور بر سر سفره افطار نیز دعوت می کنند.

کمیته های خیریه در این ماه بسته های مواد غذایی شامل برنج، شکر ، روغن و حبوبات تهیه کرده و آنها را به دست خانواده های بی بضاعت و افراد مستمند می رسانند.

سوریه یکی از کشورهای معروف جهان در زمینه تهیه شیرینی محسوب می شود و خرید و فروش انواع شیرینی در این ماه رونق خاصی می گیرد.
 
دهه آخر ماه مبارک رمضان

مساجد سوریه در ماه مبارک رمضان حال و هوای خاصی به خود می گیرند و شاهد حضور چشمگیر نمازگزاران روزه دار است.

در بیشتر مساجد پس از پایان یافتن نماز عشاء، درس های دینی برپا می شود و مساجد تقریبا 2 ساعت قبل از نماز صبح درهای خود را بر روی نمازگزاران برای اقامه نماز شب باز می کنند و پس از آن نمازگزارن برای خوردن سحری به خانه هایشان بازمی گردند.

پس از نماز ظهر و عصر علاوه بر سخنرانی، درس تفسیر، فقه و حدیث شکل می گیرد. البته برخی از نمازگزاران سحری را با خود به همراه آورده و تا اقامه اذان صبح در مسجد مشغول راز و نیاز و دعا و تلاوت قرآن می شوند.

شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان در میان مردم سوریه به عنوان شب قدر شناخته شده و بسیاری از روزه داران در این شب تا بامدادان در مساجد معتکف شده و مراسم احیاء را برپا می دارند.

عید فطر در سوریه

قبل از پایان یافتن ماه رمضان خرید و فروش در بازارهای سوریه رونق می گیرد و مردم برای خرید لباس عید و شیرینی های ویژه این ایام رهسپار بازار می شوند.

از دیگر ملزومات عید لباس است که خانواده سعی می کنند برای کودکان لباس نو بخرند و بهترین لباس را بر تن کند، از سوی دیگر حنا بستن بر دستان کودکان در روستاها از ویژگیهای قدیمی است که مادربزرگان بر دستهای کودکان می بندند و با آنها در استقبال از عید فطر که مؤمنان و روزه داران شاد هستند، مشارکت می کنند.

در این ایام صدای اذان و تکبیر در مساجد بالا می رود و منازل با پرچمهایی که بر روری آنها احادیث نبوی و آیات قرآنی نوشته شده است، تزئین می شوند.

یکی از اهالی دمشق می گوید: دهه اول ماه رمضان "دهه غذا" است، کنایه  از توجه و اهتمام مردم به تهیه وعده های غذایی. دهه دوم  "دهه پوشاک" است، کنایه از خرید  لباس و استقبال از عید. دهه آخر"دهه شیرینی" است، کنایه از تهیه و فروش شیرینی های معروف  دربازارهاست . در دهه آخر خیابانها و بازارهای دمشق مثل حمیدیه، خان گمرک، عصرونیه ، حمراء و دیگر بازارهای معروف  برای فروش  میوه و سبزی ظهرها و شبها بعد از نماز پر ازجمعیت است و اینگونه به استقبال عید سعید فطر می روند. 


انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان سوریه در ماه ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۵۸۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، قبرستان سفید چاه، اولین قبرستان مسلمانان در ایران است. با قدمتی که به دوره تیموریان بازمی‌گردد، مردم محلی بر این باورند که جسد مردگان پس از دفن در این گورستان، دچار پوسیدگی و تباهی نمی‌شود؛ باوری که طبق تحقیقات تا اندازه‌ای درست بوده است.

از اعتقادات جالب اهالی این روستا آن است که اگر در این قبرستان دفن شوند، جسد آن‌ها سالم باقی می‌ماند یا هیچ آسیبی نمی‌بیند. بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط پژوهشکده‌های مختلف خاک‌شناسی، خاک این قبرستان دارای آهک بسیار است و اجساد در این‌گونه خاک‌ها با زمانی طولانی‌تر نسبت به باقی انواع خاک تجزیه می‌شوند. علت نام‌گذاری این قبرستان نیز به‌دلیل خاک سفیدش است که به میزان بالای آهک آن برمی‌گردد.

به گزارش کجارو، در قبرستان سفید چاه سنگ مزارها محرابی و صندوقی هستند که هر دو شکل در ایران پیشینه معماری‌ دارند.

برای دسترسی با خودروی شخصی، راهی شهرستان گلوگاه شوید و تا انتهای کمربندی غربی را بروید. از آنجا وارد مسیر روستای نیالا شوید. با عبور از روستای نیالا، دوراهی کیاسر و چاه سفید را خواهید دید. در این نقطه، سمت چاه سفید بپیچید. در ابتدای روستا، قبرستان واقع شده است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901420

دیگر خبرها

  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر
  • فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند
  • تبریک خاص بوفون به باشگاه سابق: صعود مبارک!
  • تصویری پنجاه ساله از زحمت و تلاش؛ روز کارگر مبارک + عکس
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • تعرض تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی+ عکس
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • تبریک روز معلم به همکار با ۴۰ متن ادبی، زیبا و رسمی