Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری خطاب به طلاب و روحانیون گفت: نگاه‌های توحیدی را در خود زنده کنید که اگر این باورها کمرنگ شود نمی‌توانیم سفیرهای دین باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد علی نکونام ظهر امروز در جشن غدیر و مراسم عمامه‌گذاری جمعی از طلاب چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: اگر غدیر بگذرد و نتوانیم از کرامات این روز استفاده کنیم، محروم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کسانی که امروز تاج علوی بر سر می‌گذارند و زیر چتر محبت و معرفت حضرت علی (ع) قرار می‌گیرند، در یک عرصه دیگری از طلبگی وارد می شوند، خود را در فضای دیگری احساس می‌کنند و مسئولیت سنگینی بر عهده‌شان گذاشته می‌شود، همچنین بسیاری از آزادی‌هایی که در لباس شخصی داشتند، محدود و مراعاتشان فوق‌العاده افزون می‌شود.

امام جمعه شهرکرد: دستگاه‌ها با فساد درون خود مبارزه کنندامام جمعه شهرکرد: تلاشگران عرصه سلامت در ایام بحران کرونا خوش درخشیدندامام جمعه شهرکرد: ولایت فقیه عامل نابودی دشمنان است

امام جمعه شهرکرد با اشاره به اینکه این لباس لباس پیغمبر، اهل بیت(ع) و دین است و باید با این لباس برای دین زینت باشیم، بیان کرد: با این لباس‌ برای اهل بیت زینت اخلاقی، معنوی ،رفتاری و غیره می‌شویم که در این راستا قرار گرفتن، اراده فوق‌العاده‌ای نیاز دارد.

نکونام با بیان اینکه کسی که این حصار را درک کند، از حصار و چهارچوب دین لذت می‌برد، گفت: طلبه مومن و تربیت یافته در مکتب علوی عشق می‌ورزد تا از آزادگی‌هایش کم شود و دشواری‌ها را تجربه کند اما قصرهای بهشتی و لبخند امام زمان را داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه درباره غدیر سخن بسیار است، مسئله غدیر را به مسئله توحید مرتبط دانست و اظهار کرد: نگاه توحیدی داشتن و در محضر ولایت قرار گرفتن نکته مهمی است که باید به آن توجه شود لذا نگاه‌های توحیدی را در خود زنده کنید که اگر این باورها کمرنگ شود نمی‌توانیم سفیرهای دین باشیم.

وی گفت: متاسفانه برخی‌ها به جای همراهی و حل مشکلات به بیراهه می‌روند که باید مراقب باشیم از خدا بترسیم و به خدا پناه ببریم.

ولایت اصلی‌ترین مسئله دین است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمد احمدی، مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری در ادامه این جلسه در خطاب به طلاب با بیان اینکه "قدر این لباس را بدانید، زیرا که اصلی‌ترین وظیفه طلبه موفق این است که به لباس خود افتخار کند که در غیر این صورت دچار بدبختی می شود" تصریح کرد: این لباس، لباس با عظمتی است که باید به آن افتخار کرد زیرا که لباس دین است و اگر متصدیان دین، خلافی کنند به دین آسیب می‌زنند.

وی با اشاره به اینکه سعی کنید در طول روز در خیابان و در جمع مردم باشید که تردد با این لباس نیز عبادت است، ادامه داد: دقت داشته باشید علاوه بر علاقه مردم به روحانیت، دشمنان نیز وجود دارند که نه تنها طلبه را بلکه لباس روحانیت را هدف قرار داده‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: از سال 92 تاکنون در این استان و در مراسم عید غدیر 92 طلبه به لباس روحانیت ملبس شده‌اند.

احمدی با بیان اینکه "ولایت اصلی‌ترین مسئله و مهمترین امر دین و عمیق‌ترین باوری است که با آن دعوت شده‌ایم" تصریح کرد: ولایت از نماز مهمتر است و بیشتر از روزه، حج و سایر موارد به آن توجه داده شده است زیرا آن سلسله‌ای که دین را به هم وصل می‌کند عید غدیرخم و عیدالله اکبر است به همین دلیل بهتر از عید سعید غدیر خم در میان اعیاد وجود ندارد و در این روز همه به ولایت حضرت علی (ع)دعوت شده اند.

وی با بیان اینکه "مهم برای ما شیعیان این است که به درکی از امامت برسیم" ادامه داد: پیامبر در روز عید غدیر تکلیف امامت، حکومت، خلافت و سیاست را بعد از خود تا قیامت مشخص کردند که سلسله نورای ائمه(ع) جانشین پیامبر هستند.

احمدی با اشاره به اینکه محب اهل بیت بودن در گرانمایه بسیار ارزشمند است، افزود: اما محبت به تنهایی کافی نیست، شیعه اهل ولایت است و درک ولایت محبت و حاکمیت صد درصدی اهل بیت(ع) را می‌رساند.

وی ادامه داد: امام هادی(ع) کلام اصلی ولایت اهل بیت را در جامعه کبیره بیان کرد و عظمت امام را در قالب توحید آوردند که شیعه را ارتقاء می‌دهد تا صرف محب اهل بیت نباشد بلکه ولایت اهل بیت را بپذیرد و امام را درک کند.

احمدی اظهار کرد: شیعه اهل ولایت، شیعه جامعه کبیره و شیعه جامعه امروز، امام غایب را هم حاضر می‌داند و نگرانی و دغدغه او به گونه‌ای است که به خاطر شرم و حیا، توبه می‌کند.

وی در پایان با اشاره به اینکه گناه، انسان را از ولایت جدا می‌کند گفت: درک عمیق ولایت علمی نیست و با توجه به تزکیه و خودسازی محقق می‌شود هرچند شأن علمی اهل بیت(ع) را بدانیم.

انتهای پیام/7540/س

R7540/P/S6,54/CT7 بیشتر بخوانید... امام جمعه شهرکرد: دشمن آرزوی اینکه ایران بار دیگر جولانگاه آن‌ها باشد را به گور می‌برد امام جمعه شهرکرد: در ایام کرونایی به نماز جمعه کمی بی‌مهری ‌شد امام جمعه شهرکرد: مسئولان نسبت به ناهنجاری‌های فرهنگی وظایف خود را انجام دهند قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... امام جمعه شهرکرد: دشمن آرزوی اینکه ایران بار دیگر جولانگاه آن‌ها باشد را به گور می‌برد امام جمعه شهرکرد: در ایام کرونایی به نماز جمعه کمی بی‌مهری ‌شد امام جمعه شهرکرد: مسئولان نسبت به ناهنجاری‌های فرهنگی وظایف خود را انجام دهند پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ کرونا پر شتاب در استان فارس می‌تازد؛ افتتاح یک فروشگاه خصوصی با ازدحام جمعیت ۲ نایب‌رئیس مجلس دلایل افزایش نرخ فولاد و سیمان را تشریح کرد/ رایزنی برای کاهش قیمت در حال انجام است ۳ عامل انفجار صوتی زاهدان دستگیر شد ۴ ۳ سد بوشهر با هدف تأمین آب شرب افتتاح می‌شود/ خروج استان از وضعیت بحرانی ۵ امام جمعه موقت کیش بر اثر کرونا دار فانی را وداع گفت ۶ پیگیری تسنیم| بازدید اعضای کمیسیون عمران از "سیب و سوران"؛ اجرای پروژه راه و آب تسریع می‌شود ۷ عضو مجلس خبرگان رهبری: عید غدیر بیعت با حکومت الهی، اسلامی و بیعت با امام زمان(عج) است ۸ حرم مطهر امام رضا(ع) همزمان با عید غدیر غرق در شادمانی است/ حضور زائران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مهمترین اخبار استانها حرم مطهر امام رضا(ع) همزمان با عید غدیر غرق در شادمانی است/ حضور زائران با رعایت پروتکل‌های بهداشتی عامل انفجار صوتی زاهدان دستگیر شد وزیر راه در اصفهان: سوخت تولیدی پالایشگاه‌ها از ۳۰ مهرماه باید به استاندارد "یورو ۵" برسد آب "سد طالقان" به‌جای شهرستان‌های همجوار به قزوین می‌رود/ وزیر نیرو پاسخگو باشد مهمترین اخبار تسنیم «علاج تحریم»|۴ شرطِ قوی شدن اقتصاد/ کاشمری: با اقتصاد ضعیف در هر مذاکره‌ای بازنده‌ایم تولیت آستان قدس رضوی: تعظیم واقعه غدیر، بزرگداشت جدی‌ترین سفارش پیامبر اسلام(ص) است یک سیاهپوست دیگر به خاطر رفتار خشونت آمیز پلیس آمریکا کشته شد آخرین وضعیت عملکرد بودجه ۹۹؛ از فروش ۱۶ هزار میلیارد تومان سهام تا رشد ۲۰ درصدی درآمد مالیاتی آخرین آمار کرونا در کشور| فوت ۱۳۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری امام جمعه شهرکرد ترین اخبار عید غدیر اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۸۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمرنگ شدن محافظه کاری و شتاب تحولات اجتماعی در استانبول

کلانشهر استانبول که ۱۸ درصد از کل جمعیت ترکیه را در خود جای داده؛ در چند سال گذشته تحولات ارزشی و اجتماعی مهمی را از سر گذرانده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رصد و پیگیری مداوم تحولات فکری، ارزشی و اجتماعی، یکی از برنامه‌های همیشگی پژوهشکده‌ها و مراکز نظرسنجی میدانی در ترکیه است. یکی از این موسسات، به تازگی تحقیقی انجام داده که حاکی از شتاب گرفتن برخی تحولات فکری – دینی و اجتماعی مهم در استانبول است. بر اساس این تحقیق، کلانشهر استانبول که 18 درصد از کل جمعیت ترکیه را در خود جای داده، در چند سال گذشته تحولات ارزشی و اجتماعی مهمی را از سر گذرانده است.

مرکز تحقیقاتی مطالعاتی کُندا (KONDA) به منظور بررسی منظم و زمانمند رصد تحولات اجتماعی در 15 سال گذشته، برنامه‌ای به نام مدارتور یا دماسنج دارد و تازه‌ترین گزارش این برنامه، به بررسی این مساله پرداخته که نگاه شهروندان مقیم استانبول به رویکردهای دینی، سنتی و مدرنیستی چگونه است و خود را تابع کدامیک از این سبک‌های فکری می‌دانند.

استانبول، پذیرای تغییرات سریع

سلطان محمد عثمانی در سال 1453 میلادی، مهمترین شهر حکومت بیزانس یعنی قسطنطنیه را فتح کرد و به خاطر این پیروزی، سلطان محمد فاتح، لقب گرفت. خود قسطنطنیه نیز استانبول نام گرفت و به مهمترین کانون تصمیمات سیاسی امپراتوری عثمانی تبدیل شد. از آن تاریخ به بعد، استانبول همواره مهمترین شهر ترکیه بوده و حالا هم 18 درصد از مجموع 85 میلیون نفر جمعیت ترکیه، ساکن این شهر هستند و البته مشخص نیست در بیغوله‌ها و محلات حاشیه شهر، چند صد هزار مهاجر و پناهجوی قاچاق و غیرقانونی سکنی گزیده‌اند.

استانبول به عنوان مهمترین مرکز تجاری ترکیه، در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، تحولات شتابانی را از سر گذرانده و موسسه کُندا در یک تحقیق رو در روی میدانی در محلات و مناطق مختلف این شهر، درباره باورها و سبک زندگی با مردم گفتگو کرده است.

نتایج تحقیق مزبور از این قرار است:

 الف) مدرنیسم به جای محافظه کاری:

حالا دیگر نمی‌توان شهر استانبول را به عنوان یکی از مهمترین کانون‌های محافظه کاران ترکیه توصیف کرد. نتایج تحقیق میدانی نشان داده که در این شهر، رفته رفته محافظه کاری جای خود را به مدرنیته در کلان شهر می‌دهد.

در تحقیق کُندا از مردم پرسیده شده که از بین سه گزینه محافظه کار سنتی، محافظه کار دین باور و مدرن یا متجدد، خود را به کدام گروه متعلق می‌دانند؟ پاسخ‌ها از این قرار است:

سبک زندگی خود را محافظه کار دین باور و مذهبی می‌دانم: 25 درصد.

به گروه محافظه کار سنتی تعلق دارم: 37 درصد.

خود را یک شهروند معتقد به مدرنیسم و تجدد می‌دانم: 38 درصد.

نکته جالب توجه اینجاست که در گزارش سال 2013 میلادی همین موسسه، نرخ افرادی که خود را مدرن و تجددخواه می‌دانستند، در سطح 32 درصد بود و در عرض 10 سال، این میزان به 38 درصد رسیده است. نرخ محافظه کار دین مدار و مذهبی از 30 درصد سال 2013 میلادی در سال 2023 میلادی به 25 درصد رسیده است.

موسسه کُندا، علاوه بر استانبول، در دیگر استان‌های ترکیه نیز تحقیق کرده و نتایج نشان داده که میانگین سه گروه فوق الذکر در مناطق دیگر از این قرار است:

سبک مدرن و تجددخواه 34 درصد.

سنتی محافظه کار 42 درصد.

نرخ محافظه کار مذهبی 24 درصد.

یکی دیگر از ابعاد شایان توجه نتایج گزارش کُندا، این است که در 10 سال اخیر، شمار افرادی که آشکارا اعلام کرده‌اند خداباور نیستند، از 5 درصد سال 2018 در استانبول، در سال 2023 میلادی به 6 درصد رسیده و این در حالی است که میانگین این درصد از افراد در دیگر استان‌های ترکیه، در سطح 2 درصد است.

تحلیل نهایی گزارش موسسه کُندا در ترکیه، نشان دهنده این است که مهمترین گروه جامعه ترکیه که تحولات داخلی آن در حال جوش و خروش است، همانا گروه محافظه کار سنتی است.

از ظرف این گروه اجتماعی ترکیه، دو نوع سرریز داریم: گروهی از آنان به طور کلی با محافظه کاری وداع گفته و وارد گروه مدرن می‌شوند. گروه دوم نیز در جرگه محافظه کاران دین مدار و دارای نظم عبادی درآمده و وارد محافظه کار دینی می‌شوند.

در گزارش 150 فشارسنج، گرایش به نوسازی در ترکیه حاکم است. در سال 2023، نرخ مدرن در سراسر ترکیه 34 درصد، نرخ سنتی محافظه کار 42 درصد و نرخ محافظه کار مذهبی 24 درصد تعیین شد. با نگاهی به این داده‌ها، می‌توان دریافت که در حالی که نرخ محافظه کاران مذهبی در استانبول در همان سطح میانگین ترکیه باقی می‌ماند، مدرنیته شروع به جایگزینی محافظه کاری سنتی کرده است.

ب) جمعیت و سرعت مهاجرت

تا پایان سال 2023 میلادی، جمعیت ساکن استانبول به 15 میلیون و 655 هزار و 924 نفر رسید. این عدد معادل 18.34 درصد از جمعیت ترکیه است. در حالی که رشد سالانه جمعیت ترکیه در سال گذشته 1.1 در هزار بود، این نرخ در استانبول منهای 16 در هزار بود. به این ترتیب، استانبول برای اولین بار، کاهش جمعیت داشت.

بر اساس گزارش KONDA، سرعت مهاجرت در استانبول یک موضوع مهم و شایان توجه است. به نحوی که در سال 2022، استانبول پذیرای 385 هزار و 294 مهاجر بود و در عین حال 419 هزار نفر از این شهر مهاجرت کردند.

ج) استانبول، خزانه عظیم ترکیه

شواهد نشان می‌دهد که استانبول همچنان لوکوموتیو اقتصاد ترکیه است. چرا که نیمی از کل صادرات ترکیه و درعین حال، بیش از نیمی از کل واردات، در بندر این شهر انجام می‌شود.

برج‌سازی و انبوه‌سازی در استانبول در سال 2023 میلادی نیز سرعت بیشتری گرفته و تورم مسکن در استانبول در مقایسه با دیگر استان‌های دیگر، بیش از 20 درصد بوده است.

در پایان باید گفت، استانبول به عنوان یکی از زیباترین شهرهای ترکیه و منطقه، در سال 2023 میلادی نیز پذیرای گردشگران زیادی از کشورهای مختلف جهان بود. اما این شهر، با مشکلات بزرگی همچون ترافیک، آلودگی هوا، فقدان پارکینگ، گرانی و مشکلات بزرگ در بخش مسکن و آموزش روبروست و زندگی در این شهر، هم شهروندان ترکیه و هم برای اتباع خارجی، سال به سال دشوارتر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقامه نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان
  • یادواره شهدای سنگر سازان بی سنگر مرند
  • از معلمان امین شهر، قدردانی شد
  • تقدیر از کارگران یک مجموعه تولیدی در خوشاب توسط امام جمعه شهرستان
  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • دیدار امام جمعه اردبیل با سه معلم پیشکسوت اردبیلی
  • حمایت امام جمعه خلیل آباد از طرح «نور»
  • سفر به عتبات یک سفر توحیدی است
  • کمرنگ شدن محافظه کاری و شتاب تحولات اجتماعی در استانبول